Gewrichtsklachten

Pijnvrij bewegen is belangrijk. Maar soms heb je last van je gewrichten. Dat kan constant zijn of alleen bij beweging, met zeurende pijn of juist met heftige steken, in één of juist in meer gewrichten. De oorzaken kunnen verschillend zijn: klachten kunnen ontstaan door ouderdom, een ongeluk of overbelasting.

De acupuncturist kijkt bij de anamnese eerst of de klachten vanuit het interne komt of van buitenaf.

Chronische klachten komen vaak vanuit het interne: de NierQi is bijvoorbeeld niet sterk genoeg. Deze NierQi zorgt voor sterke botten en de aanmaak van kraakbeen. Bij een verminderde NierQi kan de patiënt bijvoorbeeld last krijgen van de rug en/of knieën. Oorzaken van een afgenomen NierQi kunnen zijn: leeftijd, overwerk, stress, bijwerkingen medicijnen, et c. De behandeling zal zich dan allereerst richten op het versterken van de NierQi, maar vaak zijn ook de MiltQi, de LeverQi en het LeverBloed verzwakt en hebben aandacht nodig.

Acute klachten komen vaker van buiten ons eigen lichaam. Denk aan een sportblessure, schade na een botsing, maar ook invloeden van het weer. Voor de acupuncturist zijn vier factoren belangrijk: wind, damp, koude en hitte. Meestal worden we beïnvloed een combinatie van deze vier. De wind en koude zorgen voor stagnatie in het lichaam, dat de pijnsensatie met zich meebrengt. De damp (vocht) zorgt vaak voor zwelling en hitte (ontsteking), te herkennen aan de roodheid.
Bij acute klachten richt  ik me primair op het afvloeien van deze vier factoren. Maar als de klachten te laat behandeld worden, dan kan het interne ook zijn aangetast. Dat zal dan in het hersteltraject mee behandeld worden. Tijdens de behandeling kan gekozen worden om (ook) gebruik te maken van Moxa <Xyto: link naar Moxa-blad> of Electro acupunctuur <xyto: link naar Electro acupunctuur>.

Openingstijden

Maandag      9.00 tot 20.00  open Vosmaerlaan 18
Dinsdag        9.00 tot 21.30  open Vosmaerlaan 18
Woensdag    9.00 tot 16.00  open Vosmaerlaan 18
(avond)       18.00 tot 21.30  open Oosttangent 4
Donderdag   9.00 tot 16.00  open Vosmaerlaan 18
(avond)        18.00 tot 21.30  open Oosttangent 4
Vrijdag           9.00 tot 16.00  open Vosmaerlaan 18
Zaterdag       9.00 tot 13.30  open Vosmaerlaan 18

Social en reviews